Jautrumo maistui (netoleravimo) tyrimas


PATIKIMAS ir PRAKTIŠKAS TYRIMAS



INFORMATYVU

Kraujo tyrimas Food Detective Professional parodo maisto produktus, sukeliančius padidėjusią specifinių maistui antikūnų IgG gamybą, kurie gali būti susiję su maisto netoleravimu, dirgliosios žarnos sindromu, egzema, artritu, migrena, lėtiniu nuovargiu, svorio problemomis, virškinimo sistemos ir kitais negalavimais.

Tyrimu Food Detective Professional nustatomas reakcijos aktualiems 59 produktams (tame tarpe ir glitimui). Žinodami netoleruojamus maisto produktus, o ypač reakcijas į tuos, kuriuos valgome dažnai, galime tiksliau įvertinti maisto įtaką savijautai, pakoreguoti savo mitybą ir pasijausti geriau.



PATOGU

Specialaus pasiruošimo prieš tyrimą nereikia.
Galite pasirinkti, kuri kraujo paėmimo procedūra jums labiau patinka, nes šiam tyrimui tinka tiek veninis, tiek kapiliarinis kraujas iš piršto.
Tyrimas atliekamas greitai, todėl nereikės ilgai laukti atsakymo.

AIŠKU

Kartu su tyrimo atsakymu gausite ir mitybos rekomendacijų, kurios padės lengviau pakeisti netoleruojamus produktus tinkamais, kad užtikrinti subalansuotą mitybą. Nesvarbu kurioje laboratorijoje ar gydymo įstaigoje atliksite šį tyrimą, savo rezultatus visada galite aptarti ir su tyrimo Food Detective Professional atstovais Lietuvoje telefonu ar parašyti mums klausimus el. paštu. Taip pat, jei reikia mediko patarimo, galite pasikonsultuoti ir prieš tyrimą.



TIRIAMI PRODUKTAI

Grūdai: avižos, kviečiai, kietieji kviečiai, rugiai, ryžiai, kukurūzai, glitimas.
Karvės pienas, kiaušinis.
Riešutai ir pupelės: soja, žirniai, lęšiai, pupelės, migdolai, anakardžiai, bertoletijos, graikiniai ir žemės riešutai.
Mėsa: aviena, jautiena, kiauliena, vištiena.
Žuvis: baltoji žuvis (Atlanto menkė, juodadėmė menkė, jūrinė plekšnė), gėlavandenės žuvys (lašiša, upėtakis), tunas. Jūros gėrybės: krevetės, krabai, omarai, midijos.
Daržovės: agurkai, bulvės, brokoliai, kopūstai, morkos, paprika (raudonoji, žalioji, geltonoji), porai, pomidorai, salierai.
Vaisiai: alyvuogės, apelsinai ir citrinos, braškės, greipfrutai, juodieji serbentai, obuoliai, melionas ir arbūzas.
Kiti: arbata, kakavos pupelės, česnakai, grybai, imbieras, mielės (alaus ir kepimo).



APIE MAISTO NETOLERAVIMĄ

Maistas tiesiogiai veikia mūsų fizinę ir psichinę būseną, taigi, turi didelės reikšmės kasdienei mūsų savijautai. Maisto netoleravimą gali lemti įvairios priežastys: mitybos įpročiai, tam tikrų fermentų trūkumas, medikamentų vartojimas, žarnyno būklė. Įsijautrinimas maistui, kai dėl imuninių reakcijų kraujyje kaupiasi antikūnai IgG, taip pat populiariai vadinamas maisto netoleravimu. Dėl padidėjusio žarnyno pralaidumo ir nepilnai suvirškintų maisto baltymų, uždegimo bei kitų priežasčių, imuninė sistema ima gaminti antikūnus IgG nukreiptus prieš tam tikrus maisto baltymus. Šie specifiniai maistui antikūnai, kurių didžiąją dalį sudaro IgG1 ir IgG3 (bet ne IgG4), susijungę su maisto baltymais sudaro kompleksus, kuriuos normaliomis aplinkybėmis imuninė sistema gana greitai pašalina. Tačiau, jei tokių kompleksų susidaro nuolat ir daug, imuninė sistema nebepajėgia jų efektyviai šalinti. Tuomet imuniniai kompleksai kaupiasi, skatina uždegimines reakcijas ir gali pažeisti įvairias organų sistemas. Tai pasireiškia įvairiais negalavimais ar pablogina lėtinių uždegiminių ligų eigą.



Virškinimo sistemos: pilvo pūtimas, diegliai, pykinimas, rėmuo, vidurių užkietėjimas ar viduriavimas, apetito ir svorio kontrolės problemos.
Kvėpavimo sistemos: į alergiją panaši sloga, lėtinis sinusitas, astma.
Judėjimo sistemos: sąnarių skausmai, raumenų spazmai ar silpnumas.
Nervų sistemos: galvos skausmai, migrena, dėmesio sutrikimai, nerimas, depresija, lėtinis nuovargis ar hiperaktyvumas, miego sutrikimai.
Odos: bėrimai, niežulys, egzema, atopinis dermatitas, žvynelinė.



Tyrimas Food Detective Professional, kuriuo nustatomas su specifinių maistui antikūnų IgG lygis kraujyje, gali padėti pasirinkti tinkamesnę mitybą ir sumažinti maisto netoleravimo sukeliamas problemas.

Kur atliekamas tyrimas Food Detective Professional ir kainą galite sužinoti:

Dietoterapijos centras
Natūralaus gydymo centras
Ostemeda klinikoje
 


Daugiau informacijos tel. 8 687 96674

FOOD DETECTIVE PROFESSIONAL KOKYBĖ IR PATIKIMUMAS

In vitro diagnostikos prietaisas atitinka Europos direktyvų reikalavimus taikomus medicinos prietaisams 94/32EC ir in vitro diagnostikos medicinos prietaisams 98/79/EC bei kokybės standartus BS EN ISO 14971:2009, BS EN 13641:2002, BS EN 1364:2002.
Prietaiso gamybos ir pritaikymo kokybę užtikrina BS EN ISO 9001:2008 ir BS EN 13485:2003 kokybės sistema.
Tyrimo atkartojamumo procedūra, taikoma gamyboje, užtikrina rezultatų patikimumą.
Labai aukšti tyrimo jautrumo, specifiškumo ir tikslumo duomenys (pateikiami techninėse specifikacijose).

Gamintojas Omega Diagnostics Ltd, Jungtinė Karalystė.
Įgaliotasis atstovas Lietuvoje UAB “FARMEDA”.


Bendrinti