Food Detective Professional N1

  • Food Detective Professional N1
Akcija galioja nuo 2022 09 01 iki 2022 09 30


Tyrimo rinkinys skirtas naudoti profesionalams.


Kur atliekamas tyrimas Food Detective Professional ir kainą galite sužinoti:


Dietoterapijos centras

MedTest laboratorijose






Įsijautrinimo maistui (maisto netoleravimo) tyrimas 

FOOD DETECTIVE PROFESSIONAL  - 
PATIKIMAS ir PRAKTIŠKAS TYRIMAS



INFORMATYVU 

Kraujo tyrimas Food Detective Professional parodo maisto produktus, sukeliančius padidėjusią antikūnų IgG gamybą, kurie gali būti susiję su maisto netoleravimu, dirgliosios žarnos sindromu, egzema, artritu, virškinimo sutrikimais, antsvoriu, migrena, lėtiniu nuovargiu ir kitais negalavimais. 

Tyrimu Food Detective Professional nustatomas reakcijos aktualiems, 59 dažniausiai valgomiems produktams (tame tarpe ir glitimui). Žinodami netoleruojamus maisto produktus, o ypač reakcijas į tuos, kuriuos valgote dažnai, galėsite tinkamai pakoreguoti savo mitybą ir įvertinti maisto įtaką savijautai. 

PATOGU

Specialaus pasiruošimo prieš tyrimą nereikia. Kaip tik būtų geriau bent keletą savaičių prieš tiriantis valgyti įvairesnio maisto, o ypač tų produktų, dėl kurių jums kyla įtarimas. 

Food Detective Professional tyrimui tinka veninis arba kapiliarinis kraujas iš piršto, todėl galite pasirinkti, kuri kraujo paėmimo procedūra jums labiau tinka.  

Tyrimas atliekamas greitai, todėl atsakymą galite sužinoti net tą pačią dieną ar kitą, priklausomai nuo to, kurioje medicinos įstaigoje tirsitės.  

AIŠKU

Kartu su tyrimo atsakymu gausite ir mitybos rekomendacijų, kurios padės lengviau pakeisti netoleruojamus produktus tinkamais, kad užtikrinti  subalansuotą mitybą ir pasijausti geriau. 

Nesvarbu kurioje laboratorijoje ar gydymo įstaigoje atliksite šį tyrimą, savo rezultatus visada galite aptarti ir su tyrimo Food Detective Professional atstovais Lietuvoje telefonu ar parašyti mums klausimus el.paštu.  Taip pat galite pasikonsultuoti ir prieš tyrimą. 



Tiriami produktai

Grūdai: avižos, kviečiai, kietieji kviečiai, rugiai, ryžiai, kukurūzai, glitimas. 
Karvės pienas, kiaušinis (visas) 
Riešutai ir pupelės: soja, žirniai, lęšiai, šparaginės pupelės, migdolai, anakardžių, braziliniai, graikiniai ir žemės riešutai.  
Mėsa: aviena, jautiena, kiauliena, vištiena. 
Žuvis: baltoji žuvis (Atlanto menkė, juodadėmė menkė, plekšnė), gėlavandenės žuvys (lašiša, upėtakis), tunas. 
Kiaukutiniai: krevetės, didžiosios krevetės, krabai, omarai, midijos. 
Daržovės: agurkai, bulvės, brokoliai, kopūstai, morkos, paprika (raudonoji, žalioji, geltonoji), porai, pomidorai, salierai. 
Vaisiai: alyvuogės, apelsinai ir citrinos, braškės, greipfrutai, juodieji serbentai, obuoliai,  melionas ir arbūzas.. 
Kiti: arbata, kakavos pupelės, česnakai, grybai, imbieras,  mielės (alaus ir kepimo).  



Apie maisto netoleravimą

Maistas tiesiogiai veikia mūsų fizinę ir psichinę būseną, taigi, turi didelės reikšmės kasdienei mūsų savijautai. 
Maisto netoleravimą gali lemti įvairios priežastys: mitybos įpročiai, tam tikrų fermentų trūkumas, medikamentų vartojimas, žarnyno būklė. Įsijautrinimas maistui, kai dėl imuninių reakcijų kraujyje kaupiasi antikūnai IgG, taip pat populiariai vadinamas maisto netoleravimu. 
Dėl padidėjusio žarnyno pralaidumo, uždegimo ar kitų priežasčių, imuninė sistema gamina antikūnus IgG nukreiptus prieš tam tikrus maisto baltymus Šie specifiniai maistui antikūnai, kurių didžiąją dalį sudaro IgG1 ir IgG3 (bet ne IgG4), susijungę su maisto baltymais sudaro kompleksus, kuriuos normaliomis aplinkybėmis imuninė sistema gana greitai pašalina. Tačiau, jei tokių kompleksų susidaro nuolat ir daug, imuninė sistema nebepajėgia jų efektyviai šalinti. Tuomet imuniniai kompleksai kaupiasi, skatina uždegimines reakcijas ir gali pažeisti įvairias organų sistemas. Tai pasireiškia  įvairiais negalavimais ar pablogina lėtinių uždegiminių ligų eigą.  

Virškinimo sistemos: pilvo pūtimas, diegliai, pykinimas, rėmuo, vidurių užkietėjimas ar viduriavimas, apetito ir svorio kontrolės problemos.

Kvėpavimo sistemos: į alergiją panaši sloga, lėtinis sinusitas, astma. 

Judėjimo sistemos: sąnarių skausmai, raumenų spazmai ar silpnumas. 

Nervų sistemos: galvos skausmai, migrena, dėmesio sutrikimai, nerimas, depresija, lėtinis nuovargis ar hiperaktyvumas, miego sutrikimai. 

Odos: bėrimai, niežulys, egzema, atopinis dermatitas, žvynelinė.

Tyrimas Food Detective Professional, kuriuo nustatomas su maistu susijusių antikūnų IgG lygis kraujyje, gali padėti tiksliau sužinoti negalavimų priežastis. O vengiant netinkamo maisto, galima sumažinti maisto netoleravimo sukeliamas problemas.



Kai jau žinosite tyrimo rezultatus 

Jei tyrimas parodė teigiamą reakciją, tai reiškia, kad yra padidėjęs antikūnų lygis  prieš  konkrečius maisto produktus. Reakcijos gali būti stiprios, vidutinės ir silpnos. Kuo stipresnės reakcijos, tuo didesnis antikūnų kiekis kraujyje. 

Bet kurio stiprumo reakciją parodžiusio maisto produkto  rekomenduojama atsisakyti apie tris mėnesius, tam, kad labai sumažėtų ar visai išnyktų su tuo maistu susiję antikūnai. Kai kurių produktų, kuriems įsijautrinimas buvo nedidelis, kartais pakanka nevalgyti nors 3-4 savaites, kad reikšmingai sumažėtų antikūnų ir pajaustumėte savijautos skirtumą.
 
Jei jūsų tyrimas rodo daug netoleruojamų produktų ir sunku iškart jų visų atsisakyti, galite pasirinkti lengvesnį būdą. Pavyzdžiui, atsisakykite tik stiprias ir vidutines reakcijas rodžiusių produktų, o silpnai sureagavusius produktus tik suretinkite, pavyzdžiui, valgykite juos pakaitomis, ne dažniau, kaip kas 3-4 dienas. 

Iš pradžių keičiant mitybą reikės kantrybės. Tačiau palaipsniui pajausite, kad netoleruojamų produktų pakeitimas naujais padeda atrasti ir naujus skonius,  paįvairina mitybą ir suteikia valgymo malonumą.  

Praėjus trims mėnesiams ar išnykus simptomams, jei norite, galite vėl pradėti valgyti maistą, kurio turėjote vengti. Tai darykite palaipsniui. Suvalgę vieną grąžintą į mitybą produktą, keletą dienų stebėkite savo savijautą. Jei pajausite, kad buvę maisto netoleravimo simptomai grįžta, tai reiškia kad šis maistas jums vis dar netinka. Todėl rekomenduojame ir toliau jo vengti dar bent vieną – du mėnesius. Jei nepajausite nieko blogo, galite šį maistą valgyti. Taip toliau stebėdami savo savijautą bandykite ir kitus maisto produktus. Gali būti, kad pagerėjus savijautai, kai kurių netoleruojamų produktų, net ir nebenorėsite valgyti. O jei kartais ir suvalgysite jums nelabai tinkančio maisto, žinosite kaip tai kontroliuoti. Svarbiausia, kad geriau pažinsite savo organizmą, o valgydami sveikiau ir jausitės geriau.   

Daugiau informacijos tel. 8 687 96674  



FoodDetective™ kokybė ir patikimumas 

Prietaisas sukurtas ir pagamintas Cambridge Nutritional Sciencies Ltd., Jungtinėje Karalystėje. 
Atitinka Europos direktyvų reikalavimus taikomus medicinos prietaisams 94/32EC ir in vitro diagnostikos medicinos prietaisams 98/79/EC bei kokybės standartus BS EN ISO 14971:2009, BS EN 13641:2002, BS EN 1364:2002. 
Prietaiso gamybos ir pritaikymo kokybę užtikrina BS EN ISO 9001:2008 ir BS EN 13485:2003 kokybės sistema. 
Tyrimo atkartojamumo procedūra, taikoma gamyboje, užtikrina rezultatų patikimumą. 
Labai aukšti tyrimo jautrumo, specifiškumo ir tikslumo duomenys (pateikiami techninėse specifikacijose).

Parašyti įvertinimą

Pastaba: HTML neverčiamas!
    Blogas           Geras
  • 89.00€
  • 66.75€

  • Be PVM: 55.17€

Žymės: Food Detective Professional